TOIMINTA

Kuopion reserviupseerikerhon jäsenet ja aktiivit ovat monessa reserviläistoiminnassa mukana. Pohjois-Savossa eri reserviläistoimijat toimivat hienosti limittäin ja monella on useampia rooleja eri järjestöissä. Toiminta onkin maakunnassamme usein usean eri järjestön toteuttamaa yhteistoimintaa.

Näkyvintä ja kysytyintä toimintaa ovat ammunnat. Jos olet kiinnostunut ammunnasta ota yhteyttä kerhon ammuntavastaavaan ja vieraile Vihman ammunta-sivuilla.

Kerhon jäsenet aktiiveja löytyy vähintään seuraavista reserviläistoiminnoista:

  • suunnistus
  • ammunta, sovellettu reserviläisammunta
  • jotokset, jotosten järjestäminen
  • sotilastaitokilpailut
  • naisten reserviläistoiminta
  • reserviläiskoulutus ja -kouluttaminen (MPK)
  • historia- ja perinnetoiminta

Jos olet kiinnostunut jostakin toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä, niin ohjaamme oikean toimijan luo.

Prosenttiammunta

Prosenttiammunta on RUL:n, RES:n ja RESUL:n järjestämä kilpailu, jonka tarkoituksena on ampumaharrastuksen kohottaminen ja järjestötoiminnan aktivoiminen kerhoissa ja yhdistyksissä. Ammunnassa kilpailevat vuosittain RES ja RUL sekä liitoittain että myös sisäisesti yhdistysten ja kerhojen kesken suurimmasta prosentuaalisesta osanotosta jäsenmäärään nähden.

Prosenttiammunnan voittaja on se yhdistys, jonka jäsenistöstä suurin prosenttiosuus käy vuoden aikana ampumassa vähintään yhden kerran. Prosenttiammuntaan luetaan mukaan kaikki vähintään kymmenen laukausta käsittävät ampumasuoritukset. Myös hyväksytty hirvikoe sekä Noptel-ammunta ja muut vastaavat ammunnat hyväksytään prosenttiammunnan suoritukseksi.

Ilmoita oma ampumasuorituksesi Pohjois-Savon reserviläispiirin yhteisellä prosenttiammuntalomakkeella ja nosta yhdistyksesi prosenttia ylöspäin!